Innovatie


Drijvende zonnepanelen

Innovatie

Wij zijn sterk in maatwerk met het oog op betaalbaarheid. De afgelopen jaren hebben wij innovaties naar Nederland gehaald en/of zelf ontwikkeld. Met trotst werken wij samen direct met de fabricanten van sterke merken. En hebben wij de afgelopen jaren diverse projecten uitgevoerd, waardoor wij maatwerk kunnen vertalen met uw eigen wensen.

Innovatie drijvende zonnepanelen

Drijvende zonnepanelen

Onze innovatieve drijvende zonnepanelen van Flotar © maakt het mogelijk zonnepanelen op grote wateren te installeren. Zoals het drinkwater van water reservoirs, waterbassin, irrigatiekanalen of meren, maar ook vervuilde meren. Het floating solar Flotar systeem zorgt dat we door koeling van het water een hoger rendement behalen. Wij zijn gespecialeerd in drijvende zonnepanelen en leveren supervisors en materiaal voor Profloating. Nieuwsgierig naar gerealiseerde projecten of wilt u het drijvende zonnepaneel bekijken? Kom gerust eens langs.

Meer weten over drijvende zonnepanelen, klik hier

 

Innovatie smart grids

Smart grids

Smart grid, de afgelopen jaren hebben wij in samenwerking met Nederlandse bedrijven diverse smart grids ontwikkeld die de duurzame energie slim opslaat bij overschot. Het systeem kan met de energieopslag en meerdere energie bronnen slim vermogen leveren bij tijdelijke grote energievraag of automatische meerdere energiebronnen koppelen wanneer de capaciteit van energie onvoldoende is. De smart grid van Wattco Power kan dus energie opslaan, zich zelfstandig sturen in het leveren van energie met meerdere energiebronnen of kan slim goedkope grijze energie opslaan. Ook kan de smart grid als duurzame backup gebruikt worden bij stroom uitval.

Meer weten, ga naar Wattco Power.

Innovatie eco schuur

Eco schuur (Solar)

De steeds hogere energie-eisen aan EPC waarden en uitstraling zijn belangrijke agendapunten bij nieuwbouw woningen. Een schuur met uitstraling en die voorbereid is voor accu opslag heeft de toekomst en is voor een bouwer naar smaak in te richten in de uitstraling (eisen) van de wijk. Het extra voordeel is dat hiermee de verkoopbaarheid wordt vergroot, doordat de uitstraling van de woning behouden blijft door geen zonnepanelen te plaatsen.

In ontwikkeling door Wattco.

Innovatie transport

Hybrid solar trailer

Solar hybrid truck trailer, de afgelopen jaar hebben wij in samenwerking met Nederlandse bedrijven solar hybrid truck trailer ontwikkeld die de duurzame energie slim opslaat. Het systeem kan met de energieopslag en meerdere energie bronnen slim vermogen leveren bij tijdelijke grote energievraag of automatische meerdere energiebronnen koppelen wanneer de capaciteit van energie onvoldoende is. Solar hybrid truck trailer kan dus energie opslaan, zoals solar, stroom vanuit de truck (dynamo) of rem energie en zich zelfstandig sturen in het leveren van energie met meerdere energiebronnen tegelijk. Zonder trekker (truck) kan de trailer ook voorzien worden met energie vanuit accu of het energienet. 

In ontwikkeling door Wattco.

 

Innovatie transparante zonnepanelen

Transparante zonnepanelen

Wattco voegt een nieuwe serie zonnepanelen met transparante achtergrond en meer licht tussen de zonnecellen toe aan haar programma. De zonnepanelen laten meer licht door tussen de zonnecellen en zijn daarom ideaal voor veranda, atriums, zonwering, kas, solar carports en andere toepassingen waar natuurlijk licht gewenst is. De zonnepanelen hebben identieke afmetingen als alle andere product series, enkel het aantal zonnecellen per zonnepaneel verschillen in functie van de gewenste licht doorlaatbaarheid. Ook is het mogelijk aangepaste afmeting te laten maken.

Meer weten, ga naar transparante zonnepanelen 

 

Innovatie dakpannen

Dakpannen zonnepanelen

Het schuine dak van de toekomst wordt door Wattco geïÂÂ┬łntroduceerd: het BLACK ROOF systeem van Exasun. Een doorbraak die dakpannen overbodig maakt: een architectonisch dak, gaat minimaal 30 jaar mee, het hoogste vermogen en een scherpe prijs. Wat wilt u nog meer?

Het BLACK ROOF systeem bestaat uit kleine Black Glass panelen van 60*80 cm. Deze panelen worden met een innovatief maar eenvoudig schroefsysteem in seconden bevestigd aan het dak. Het dak wordt ook perfect beschermd tegen regen en hagel; gereed voor de zwaarste stormen. Dankzij goede ventilatie achter de panelen worden deze optimaal gekoeld met als gevolg een hoger rendement.

Meer weten, ga naar zonnepanelen als dakpan 

 

Innovatie gevel zonnepanelen

Gevel zonnepanelen

De steeds hogere energie-eisen aan gebouwen vraagt om hogere opbrengsten van zonnepanelen op het dak. Naast deze hogere opbrengsten is de Black Glass module ook zeer geschikt voor toepassing in de gevel. Gevels hebben een hogere opbrengst dan je zou denken: een westgevel 65% tov een plat dak en een zuidgevel zelfs 84%. Het oppervlak van de gevel is in veel gevallen veel groter en geschikter voor zonnepanelen. De Black Glass module van ExaSun is door haar fraaie aanblik en flexibele maatvoering een ideaal onderdeel van uw gevel.

Meer weten, ga naar zonnepanelen als gevel (facade) 

 

Innovatie geluidsmuur

Geluidsmuur zonnepanelen

De Kokowall Geluidsschermen hebben een warme uitstraling en passen in elk landschap. De Kokowall geluidsschermen zijn begroeibare geluidsschermen waarbij de buitenzijde afgewerkt is met duurzame kokosvezels. Behalve een aanzienlijke geluidsisolatie en -absorptie bieden de met kokosvezels omwikkelde buizen de ideale aanhechting voor diverse soorten klimplanten. Wij hebben samen met Kokossystems de zonnepanelen geintegreerd en daarmee een zeer betaalbare geluidsmuur ontwikkeld. 

Meer weten over geluidsscherm met zonnepaneel

Innovatie solar carports

Solar carports

Snel en eenvoudig te installeren zonder fundering, want de carport is uitgerust met eigen ballast blokken die eenvoudig kunnen worden neergelegd op de grond. De breedte van de solar carport is naar eigen wens in te vullen en is mogelijk tot een maximale breedte van 2.95m breed. 

De structuur bestaat uit geanodiseerd aluminium profielen en staalgewrichten behandeld door kataforese en bedekt met polyester poeder, een techniek die gebruikt wordt door autofabrikanten om de mechanische componenten die in de externe onderste deel van de auto's te beschermenen heeft een lange levensduur.

Meer weten, ga naar solar carports 

 

Innovatie gekleurde zonnepanelen

Gekleurde zonnepanelen

Zonnepanelen lelijk? Nee niet echt, van onze zonnepanelen van Bisol Spectrum zijn wij met trots al jaren dealer en kunnen wij maatwerk leveren voor architecten, adviesbureau's en particulieren die uitstraling zeer belangrijk vinden. 
Er zijn 12 verschillende spectrumkleuren, waarbij tevens de aluminuimrand van het paneel in kleur is. Dit geeft een zeer mooi design.

Meer weten, ga naar gekleurde zonnepanelen 

Offerte aanvragen

U kunt ons bellen op 0174-200 200 mailen naar sales@wattco.nl of vul uw gegevens in: